Berichtgeving coronavirus

20-03-2020

In China is in december 2019 het Coronavirus uitgebroken. In Nederland zijn verschillende instanties bezig de uitbraak van deze infectieziekte te volgen en maatregelen te nemen.

 

Voor actuele informatie over de ziekte en verspreiding verwijzen wij u graag naar deze instanties door:

Maatregelen op de praktijk

In verband met het Coronavirus ondernemen wij diverse maatregelen op onze praktijken. Met deze maatregelen willen wij de continuïteit van zorg waarborgen en verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk voorkomen.

  • Vanaf maandag 16 maart beperken wij ons tot het verlenen van noodzakelijke zorg. Dit houdt in dat sommige afspraken worden uitgesteld of via een telefonisch- of  videoconsult worden afgehandeld.
  • Indien u al een afspraak gepland heeft, laten wij u zo spoedig mogelijk telefonisch weten of uw consult door gaat of via een telefonisch- of videoconsult wordt afgehandeld of wordt uitgesteld.
  • Afspraken met de POH-S, de POH-GGZ of de diëtist vinden voorlopig telefonisch plaats. Ook hiervoor nemen wij telefonisch contact met u op.
  • Het is tijdelijk niet mogelijk online afspraken te maken. Online herhaalmedicatie bestellen is wel mogelijk.

Landelijke Bevolkingsonderzoeken

Voor meer informatie over het tijdelijk stoppen van de landelijke bevolkingsonderzoeken op borst-, darm- en baarmoederhalskanker, verwijzen wij u naar Thuisarts.nl.

Mogelijke besmetting

Indien u vermoedt dat u het Coronavirus heeft is het belangrijk dat u niet naar de praktijk toe gaat in verband met mogelijke besmetting.

  • Blijf thuis bij een van de volgende klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, verhoging (tot 38 graden) of koorts (meer dan 38 graden). U hoeft bij deze klachten niet naar de praktijk te bellen of getest te worden. Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten heeft. Bel de praktijk indien u steeds zieker wordt of moeilijker ademt.
  • Bent u ouder dan 70 of heeft u een chronische ziekte? Bel dan direct onze praktijk als u koorts heeft (meer dan 38 graden) en hoest of moeilijk ademt.

Digitale Coronavirus zelftest

Moet ik naar de dokter? heeft een digitale Coronavirus zelftest ontwikkelt waarin u met behulp van vragen advies krijgt over de te ondernemen acties. Deze test is gebaseerd op het RIVM en wordt regelmatig geüpdatet a.d.h.v. het laatste nieuws, daarom is de test niet altijd bereikbaar. De test staat hier

Hulplijn Rode Kruis

Het Rode Kruis is een Hulplijn gestart voor mensen die een luisterend oor, advies of extra hulp nodig hebben vanwege quarantaine of thuisisolatie. U kunt deze hulplijn van maandag t/m donderdag bereiken van 8:30 tot 21:00 uur, op vrijdag van 8:30 tot 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur op 070 - 4455 888.

Maskers en desinfectiematerialen

Wij verwachten een tekort aan beschermende materialen. Mocht u thuis desinfectiematerialen en/of mondmaskers waarop FFP1 en FFP2 staat hebben, dan willen we u vragen deze in te leveren bij de ingang van onze praktijk. Alvast hartelijk dank.

20-03-2020