SBB blij met door Arts en Zorg georganiseerde ‘speeddates’ voor stagiaires

12-07-2017
Sinds 2013 organiseert Arts en Zorg in nauwe samenwerking met ROC Mondriaan elk voorjaar speeddate-avonden voor stagiaires voor de acht gezondheidscentra in Den Haag en Rijswijk. Stichting Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven is enthousiast over dit initiatief van regiomanager Lisette van den Broeck en heeft Arts en Zorg daarom uitgenodigd om de speeddates toe te lichten tijdens het rondetafelgesprek over gelijke kansen en discriminatie op de stagemarkt.

Onze doktersassistenten (zelf ooit stagiaires) Youssra en Deborah hebben daar aan demissionair minister van OCW Jet Bussemaker enthousiast uitgelegd hoe de selectie van stagiaires via de speeddate-avonden verloopt.

Speeddaten in de huisartsenpraktijk

Iedereen die een stageplaats zoekt als doktersassistent (m/v) is welkom. De avonden zijn laagdrempelig en geven jonge, onervaren mensen de kans om zich op een speelse manier in diverse opdrachten te laten zien. We selecteren vervolgens uitgebreid op potentieel en capaciteiten, waarbij we niet kijken naar afkomst of achtergrond: ”Iedereen is gelijk, maar je moet wel goed zijn”. Onze teams zijn daarom multicultureel en vormen een goede afspiegeling van de bevolking in Den Haag en Rijswijk.

Resultaten

Tot nu toe hebben sinds 2013 ruim honderd kandidaten de avonden bezocht. Daarvan zijn er sindsdien ongeveer 50 geselecteerd als stagiair. Van de geselecteerde stagiaires blijft ongeveer 30% uiteindelijk na hun stageperiode bij ons werken, 30% gaat doorstuderen en werkt daarnaast soms nog als oproepkracht. Op deze manier leiden wij een heel nieuwe generatie echte Arts en Zorg-assistenten op!

De volgende ronde speeddates wordt gehouden in het voorjaar van 2018.

 

 

Assistentes Youssra en Deborah met minister Bussemaker en regiomanager Lisette

 

Ajouad el Miloudi was de presentator van het rondetafelgesprek

Afbeeldingen
  • gelijke kansen op de stagemarkt 3.jpg
  • gelijke kansen op de stagemarkt 4.jpg
Terug
12-07-2017