Arts en Zorg op de LHV Startersdag

10-10-2017
De Startersdag is een initiatief van de SBOH, het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), InEen en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). De organisatie was in handen van de LHV Academie.

Het beursplein van de Startersdag is een markt met adviseurs en dienstverleners voor huisartsen, om hen goed voor te bereiden op hun loopbaan als huisarts. Zo konden startende huisartsen (net of bijna afgestudeerde huisartsen) uitgebreid spreken met de verschillende medeondernemers in de zorg met wie ze nu én in de toekomst te maken gaan krijgen.

Deelname Arts en Zorg aan Startersdag

Arts en Zorg wilde met haar aanwezigheid op de Startersdag meer naamsbekendheid krijgen en zich aan nieuwe huisartsen kenbaar maken als potentiële werkgever. Wij vinden het belangrijk goede huisartsen te verbinden aan onze gezondheidscentra. In sommige regio’s blijkt het erg lastig om goede huisartsen te vinden. Juist daarom is het belangrijk dat nieuwe huisartsen kennismaken met Arts en Zorg.

De stand van Arts en Zorg

Veel huisartsen kwamen langs bij de stand en waren geïnteresseerd in wat Arts en Zorg is en wat de voordelen zijn van werken voor Arts en Zorg. Opvallend was dat veel starters niet goed op de hoogte zijn van de optie (en de voordelen!) van het werken in loondienst. Een enthousiast team bestaande uit onze kersverse recruiter Caroline Groenewold, regiomanagers en de artsen Tessa en Jenny stond de huisartsen te woord en had een motiverend antwoord op de vragen die werden gesteld.

Een flink aantal startende huisartsen heeft zijn/haar gegevens bij ons achtergelaten. Onze recruiter Caroline Groenewold benadert hen om de mogelijkheden voor toekomstige samenwerking te bespreken.

 

Terug
10-10-2017