Waarom bloedprikken bij Arts en Zorg?

08-01-2019

Het wordt tijd om te komen bloedprikken. Althans, je huisarts heeft daar een verwijzing voor geschreven. Bij Arts en Zorg kun je altijd langskomen om deze handeling te laten uitvoeren. Een aantal voordelen op een rij:

  • Onze doktersassistentes zijn hier speciaal voor opgeleid
  • Zij doen dit elke werkdag tot half 12 en op drukke dagen tot 12 uur
  • We krijgen gemiddeld een 8 als rapportcijfer van onze patiënten
  • Een gezondheidscentrum van ons is vaak dichterbij dan een algemeen prikpunt
  • Prikken kan bij ons meestal nog op dezelfde dag van de afspraak bij de huisarts
  • Korte wachttijden
  • Binnen twee dagen de uitslag

Kan ik gewoon binnen komen lopen?

Ja. Op het moment dat je huisarts je doorverwijst, krijg je een formulier met daarop de waardes die bij het prikken gecheckt moeten worden. Je kunt dan een afspraak maken bij ons of gewoon komen binnenlopen tijdens het inloopspreekuur voor bloedprikken.


Bekijk je uitslag binnen twee dagen nog online (of niet)

Via uitslagen bloedonderzoek op onze website, vind je binnen twee dagen al je uitslag terug. Bij die uitslag staat een uitleg vermeld van de onderdelen die je ziet, bijvoorbeeld een uitleg over glucose.

Je vindt hier geen uitleg van je persoonlijke uitslag. Wel staat er bij de uitslag vermeld wanneer je wordt geadviseerd om contact op te nemen met je huisarts.

Tevens spreekt de huisarts met je af hoe en op welke manier contact opgenomen wordt om de uitslag te bespreken. Wanneer je de uitslag dus liever niet online bekijkt, wordt een dag afgesproken met je waarop we de uitslag telefonisch bespreken.

Mochten de waarden heel erg afwijkend zijn, waardoor je direct actie moet ondernemen, dan hoor je dit vaak dezelfde dag nog. Zo weet je snel waar je aan toe bent.


Bloedprikken in het ziekenhuis

Wanneer het ziekenhuis je adviseert om bloed te prikken, raden wij je aan om dit in het ziekenhuis zelf te laten doen. Zo komt de uitslag ook bij de zorgverlener in het ziekenhuis terecht.

Terug
08-01-2019