Fysiotherapie gaat online!

27-07-2018

Om u als patiënt van fysiotherapie bij Arts en Zorg nog beter van dienst te zijn, gaan wij meer online werken. Wanneer u uzelf aanmeld als patiënt of uw 1e afspraak plant, ontvangt u van ons een e-mail. In die e-mail krijgt u toegang tot drie verschillende vragenlijsten, die u zonder account of wachtwoord kunt invullen en direct terugsturen naar ons. Hier zitten veel voordelen aan. Zo krijgt u de tijd om deze informatie op uw eigen tempo in te vullen. Daarnaast houden we tijdens de eerste afspraak meer tijd over voor de start van de behandeling, zodat we sneller met uw klachten aan de slag kunnen. Als laatste geeft het de fysiotherapeuten de mogelijkheid om zich vooraf al in te lezen op uw klachten. Het blijft echter altijd mogelijk dat de fysiotherapeut aanvullende vragen voor u heeft tijdens uw eerste bezoek.

De vragenlijsten

In bovengenoemde e-mail geven wij u toegang tot drie verschillende vragenlijsten, die normaliter in het eerste consult samen ingevuld worden. Dit zijn de volgende lijsten:

  • De online intake: dit zijn allerlei vragen die therapeuten willen weten bij het 1e bezoek. Dit gaat met name over uw klachten;
  • De Visueel Analoge Schaal (VAS): hierbij geeft u uw pijn een score op schaal van 0 tot 100;
  • De Patiënt Specifieke Klachtenlijst (PSK): in deze vragenlijst krijgt u vragen over welke activiteiten u momenteel moeite kosten vanwege uw klacht. U geeft hier wederom met een score van 0 tot 100 aan in welke mate het u moeite kost om een specifieke activiteit uit te voeren.

U kunt de vragenlijsten afzonderlijk van elkaar invullen. In totaal duurt het ongeveer 10 minuten om de vragenlijsten in te vullen.

Het is niet verplicht om deze vragenlijsten online in te vullen. Mocht u deze vragenlijsten liever tijdens het eerste consult met de fysiotherapeut bespreken, dan kan dat natuurlijk altijd.

Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met de fysiotelefoon, die is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 12:30 uur en van 13:00 uur tot 16:00 uur op 070 – 711 2420 of u kunt een e-mail sturen naar fysiotherapie@artsenzorg.nl.

Wij hopen dat u dit als een prettige service ervaart.

27-07-2018