Afspraken

Afspraken maken

Voor het maken van een afspraak bij de huisarts, fysiotherapeut of diëtist kunt u gebruik maken van het "Mijn Arts en Zorg". Dit is niet bedoeld voor dringende gevallen. Neem daarvoor altijd telefonisch contact met ons op. 

Uiteraard kunt u ook bellen om een afspraak te maken. Hieronder vindt u voor de verschillende zorgverleners de telefoonnummers voor het maken van afspraken.

Huisartsenzorg

Voor het maken van een afspraak bij de huisarts, praktijkondersteuner, longverpleegkundige, het assistentenspreekuur of voor psychologische zorg kunt u ons bereiken op 070 – 399 19 19 (of 070 – 386 21 91 voor patiënten van dokter Eekhof). Wij zijn maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Apotheek

Voor het maken van een afspraak voor een medicijnconsult met de apotheker kunt u bellen naar 070 – 399 54 00. De apotheek is maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.15 tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Fysiotherapie

Voor het maken van een afspraak met de fysiotherapeut kunt u bellen naar 070 – 711 24 20. De medewerkers fysiotherapie zijn maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

Diëtist

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar de doktersassistent, via 070 - 399 19 19Ook kunt u gebruik maken van het oude afsprakenformulier, vergeet hier niet Diëtist in te voeren.

Bijzonderheden afspraken

Extra tijd nodig?

Een regulier consult bij de huisarts duurt tien minuten. Wanneer u extra tijd nodig denkt te hebben, kunt u dit aangeven bij de doktersassistent. Er kan dan een dubbel consult voor u worden ingepland.

Zeg uw afspraak tijdig af in verband met wegblijftarief

Het kan gebeuren dat u niet op een afspraak kunt komen. Als u de afspraak niet door kunt laten gaan, vragen wij u tijdig - minimaal 24 uur van tevoren - af te zeggen. Een andere patiënt kan dan van deze afspraak gebruik maken.

Wij sturen u een rekening als u de afspraak niet tijdig afzegt. Het tarief bedraagt €25,00. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet. Dit beleid is conform de richtlijn van de Landelijke Huisartsenvereniging.

Telefonisch consult

U kunt ook een telefonisch consult aanvragen bij de doktersassistent. Dit kan bijvoorbeeld voor het bespreken van uitslagen, of voor de opvolging van eerder besproken gezondheidsklachten. Als u een telefonisch consult aanvraagt, zal de doktersassistent aangeven wanneer de huisarts u ongeveer zal bellen. Dit kan bij erge drukte soms wat afwijken. 

Voor bepaalde gezondheidsklachten is het beter wanneer de huisarts u persoonlijk kan zien, zodat de arts de klacht beter kan beoordelen. De doktersassistent zal u dan adviseren een gewone afspraak bij de huisarts te maken.

Visite (huisbezoek)

Bent u lichamelijk niet in staat om naar het gezondheidscentrum te komen, dan kunt u een visite aanvragen. Als een visite vóór 12.00 uur is aangevraagd, wordt de visite indien mogelijk op dezelfde dag ingepland.

Houdt u er rekening mee dat er bij het gezondheidscentrum betere omstandigheden voor onderzoek en behandeling zijn. Indien de situatie het toelaat, is het daarom beter een afspraak bij het gezondheidscentrum te maken.

Goed voorbereid naar uw afspraak?

Soms kan het lastig zijn om goed uit te leggen wat uw gezondheidsvraag of -klacht is. Daarom hebben we een korte vragenlijst die u kunt gebruiken om voor uzelf overzicht te creëren, ter voorbereiding op uw afspraak. Zo kunt u gemakkelijker aan onze zorgverleners vertellen waar u mee zit en kunnen zij u beter helpen.

Bekijk de vragenlijst hier.