International Medical Centre - Centre Médical Francophone

In de afgelopen tijd bent u patiënt geweest bij de huisartsenpraktijk van dokter Eekhof. Tot zijn spijt heeft hij om gezondheidsredenen zijn werkzaamheden als huisarts per direct moeten beëindigen. 

Alle patiënten van dokter Eekhof hebben hierover begin april een brief ontvangen. Om de continuïteit van zorg voor u als patiënt te kunnen garanderen, zet Arts en Zorg op zijn verzoek de zorg aan zijn patiënten voort.

In een tweede brief die de voormalige patiënten van dokter Eekhof op 26 april hebben ontvangen, hebben wij hen geïnformeerd over hoe deze voortzetting georganiseerd wordt. De belangrijkste informatie uit die brief hebben we hieronder weergegeven:

Welkom patiënten van dokter Eekhof

Vanaf maandag 2 mei bent u van harte welkom bij de huisartsen en doktersassistenten van Gezondheidscentrum Atrium aan de Haagweg 98 te Rijswijk. Hier spreken alle zorgverleners Engels en spreken twee huisartsen Frans. 

Wij zijn onderdeel van Arts en Zorg en werken samen met Apotheek Oud Rijswijk. Deze bevindt zich om de hoek van Gezondheidscentrum Atrium, op Herenstraat 28, 2282 BV Rijswijk.

Gezondheidscentrum Atrium in het kort:

  • Veel ervaring met de zorg voor expats; 
  • Goede afspraken met de belangrijkste zorgverzekeraars voor expats (o.a. Cigna); 
  • Huisartsenzorg, apotheek, fysiotherapie, psychologische zorg en diëtetiek; 
  • Openingstijden van 8.00 tot 17.00 uur; 
  • Telefonische bereikbaarheid van 8.00 tot 17.00 uur;
  • Online herhaalmedicatie aanvragen en overige online dienstverlening; 
  • Voor veelvoorkomende klachten kunt u vaak nog dezelfde dag terecht; 
  • Elke ochtend bloedafname; 
  • Assistentenspreekuur voor oren uitspuiten, bloeddruk meten, wondbehandeling; 
  • Reizigersvaccinatie.

Telefonische bereikbaarheid

U kunt het voor u bekende telefoonnummer 070 - 386 21 91 blijven gebruiken.

Oude locatie gesloten

Per 1 mei 2016 is de praktijk aan de Laan van Middenburg 2 in Voorburg gesloten en bent u welkom bij Gezondheidscentrum Atrium. 

Uw registratie als patiënt bij Gezondheidscentrum Atrium

Dokter Eekhof draagt uw medische gegevens aan Arts en Zorg over. Indien u hiermee niet akkoord gaat of wanneer u de voorkeur geeft aan een andere huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum, kunt u dit doorgeven via het e-mailadres atrium@artsenzorg.nl of via telefoonnummer 070 - 386 21 91. Wij zorgen er ook voor dat u uw medisch dossier kunt ophalen of dat het verstuurd wordt naar de huisarts van uw keuze.

Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van alle Arts en Zorg gezondheidscentra in Den Haag, Rijswijk en Delft waar u ook voor kunt kiezen om u in te (laten) schrijven.

Medische verklaringen

In Nederland is in de wet- en regelgeving vastgelegd dat een huisarts geen medische verklaringen mag afgeven aan een werkgever (zie de uitleg hieronder). Arts en Zorg volgt dit beleid. We kunnen indien gewenst wel altijd een registratie van het contact met de huisarts uitprinten en aan u afgeven. Arts en Zorg draagt dit beleid actief uit aan alle internationale organisaties in deze regio. 

Standpunt KNMG over medische verklaringen

Wij moeten ons houden aan de Nederlandse wet- en regelgeving en volgen de richtlijn die het KNMG (beroepsorganisatie voor artsen) daarover heeft opgesteld. Meer over dit standpunt kunt u lezen op de website van het KNMG. We verwijzen u ook graag naar het document Toelichting bij de weigering van een behandelend arts om een ‘geneeskundige verklaring’ af te geven van de KNMG.

Overzicht gezondheidscentra Arts en Zorg in de regio Den Haag/Rijswijk/Delft: