Reizigersadvisering

Bij Gezondheidscentrum Atrium en Huisartsenpraktijk Oud Rijswijk kunt u terecht voor reizigersadvisering. Zo kunt u goed voorbereid op reis gaan met de juiste vaccinaties.

Voor wie is het?

Het spreekuur is bedoeld voor patiënten van de praktijken Atrium, Goeverneur en Oud Rijswijk die op reis gaan en informatie willen over benodigde vaccinaties en/of medische reisadviezen.

 

U kunt hiervoor een afspraak maken bij Gezondheidscentrum Atrium en Huisartsenpraktijk Oud Rijswijk

Hoe werkt het?

U kunt bij de doktersassistent een intakeformulier reizigersadvies aanvragen of u kunt het formulier hier downloaden. Het formulier bevat vragen over uw reisbestemming, eventuele eerdere vaccinaties en andere relevante medische gegevens.

Na het inleveren van het ingevulde formulier zal de doktersassistent contact met u opnemen om een afspraak te maken.

Tijdens het consult krijgt u algemene adviezen over uw reis en vaccinatie-adviezen. Er wordt gekeken wat in uw situatie de beste opties zijn. 

Wat kost het?

De kosten van het reizigersadvies vindt u in het schema hieronder. Het betreffende bedrag dient u voorafgaand aan het consult contant of met pin te betalen aan de balie. De kosten omvatten het consult en het aanvragen van de vaccinrecepten.

De kosten van de vaccinaties zelf zijn afhankelijk van welke vaccinaties noodzakelijk zijn. De opgegeven vaccinaties dient u na het consult zelf op te halen en te betalen bij de apotheek; de doktersassistente zal de vaccinaties later toedienen. 

Of het reizigersadvies en de vaccinaties zelf voor u vergoed worden hangt af van uw polisvoorwaarden. We adviseren u daarom uw polisvoorwaarden goed te bekijken of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te vragen of u dit (deels) vergoed krijgt. Indien uw zorgverzekeraar het vergoedt, dient u het zelf te declareren bij uw zorgverzekeraar.

 Omschrijving  Prijs
 Consult per volwassene, 20 minuten  € 22,00
 Consult kinderen (t/m 15 jaar)  € 12,00
 Toeslag lange reis per persoon  € 10,00
 Losse (herhaal)injecties toedienen  € 10,00
 Vaccinatieboekje (verplicht te hebben)  € 4,00
 Medisch paspoort (niet verplicht)  € 4,00