Zorgcoach

Begeleiding na doorverwijzing

Sinds 2010 kunt u als patiënt van Arts en Zorg (regio Den Haag en Rijswijk) gebruik maken van de service van de Zorgcoach. De Zorgcoach kan voor u een afspraak maken als uw huisarts u heeft verwezen naar bijvoorbeeld een specialist in het ziekenhuis, een psycholoog, logopedist of een andere zorgverlener.

Uiteraard kunt u zelf een afspraak maken met een zorgverlener, maar sommige mensen vinden het prettig als iemand anders het voor hem/haar regelt. Vaak is het lastig zelf te bepalen welk ziekenhuis het meest geschikt is of waar de wachttijd het kortst is. De Zorgcoach beschikt wel over deze informatie en helpt u graag.

Na uw afspraak belt de Zorgcoach u om te informeren hoe het bezoek aan de specialist is gegaan, of u medicijnen heeft gekregen en of u nog een vervolgafspraak heeft in het ziekenhuis. Deze informatie kan de Zorgcoach direct doorgeven aan uw huisarts.

Voordelen voor u

  • De Zorgcoach heeft een overzicht van de wachttijden van de zorgverleners in de omgeving. Daardoor weet de Zorgcoach doorgaans waar u het snelst terecht kunt;
  • Daarnaast heeft de Zorgcoach voldoende ervaring om de juiste specialist voor uw aandoening te zoeken;
  • De Zorgcoach koppelt de informatie direct terug naar uw huisarts. Uw huisarts is daardoor altijd goed op de hoogte van uw afspraken en wat er met de zorgverlener besproken is.

Als u vragen heeft of gebruik wilt maken van de service van de Zorgcoach, kunt u op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur bellen op 070 – 711 24 60. U kunt ook een e-mail sturen naar zorgcoach@artsenzorg.nl.