1,5 meter afstand in de huisartsenpraktijk: onze maatregelen

1-12-2020

In de huidige situatie met het Coronavirus is het belangrijk om 1,5 meter afstand te houden. Wij hebben diverse maatregelen ondernomen om op onze praktijk 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen bewaren. Zo blijven we goede zorg leveren aan u. Waar mogelijk leveren wij u zorg op afstand, met telefonische afspraken of videoconsulten (beeldbellen). Herhaalmedicatie kunt u alleen bestellen via de telefonische receptenlijn of online via gezond.nl.

Gezondheidsvragen? Neem contact met ons op.

Heeft u vragen over uw gezondheid? Neem dan contact met ons op. U kunt ons contacteren per telefoon, via de chat met zorgverleners en binnenkort via een e-consult. Ga niet naar de huisartsenpraktijk toe. De assistent bekijkt samen met u hoe we u het beste kunnen helpen. Het uitstellen van zorg is niet verstandig. Lees in dit bericht meer over hoe u contact met ons opneemt en een afspraak maakt.  

Bij het maken van uw afspraak vragen wij u altijd naar eventuele Corona-gerelateerde klachten.

Afspraak op onze praktijk? Bekijk onze maatregelen

In sommige gevallen kunnen we u het best helpen door een afspraak op de praktijk in te plannen. Wij hebben diverse maatregelen ondernomen om op onze praktijk 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen bewaren:

 • We hebben een speciaal spreekuur voor mogelijk Corona-gerelateerde klachten. Hierdoor komt u niet in aanraking met Corona verdachte patiënten.
 • Draag een mondkapje in de praktijk. Neem zelf een mondkapje mee. 
 • Wij schudden geen handen.
 • Onze huisartsenpraktijk wordt vaker schoongemaakt.
 • U kunt alleen met PIN betalen.
 • Kom zoveel mogelijk alleen naar de afspraak. Dit geldt uiteraard niet voor kinderen of personen die begeleiding nodig hebben.
 • Kom naar de praktijk op de tijd van de afspraak, niet eerder. Zo zorgen we ervoor dat er niet te veel personen tegelijk in de wachtkamer zitten.
 • In de wachtkamer staan minder stoelen, ook staan deze stoelen 1,5 meter uit elkaar.
 • Bij onze balie hangt plexiglas ter bescherming en markeren we op de grond 1,5 meter afstand. 
 • In de spreekkamer staan de stoelen op 1,5 meter afstand.
 • Waar mogelijk geven wij looproutes en bewegwijzering aan.
 • Bloedprikken vindt alleen plaats op afspraak. Ook hier werken we met een speciaal scherm.

Luchtwegklachten

Indien u tussen het maken van de afspraak en de daadwerkelijke afspraak op de praktijk luchtwegklachten krijgt, neem dan eerst telefonisch contact op met de praktijk. De assistent bekijkt met u of en hoe de afspraak door kan gaan. Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het Coronavirus. Dit is belangrijk om mogelijke verspreiding verder te voorkomen. U kunt hiervoor contact leggen met de GGD via 0800 - 1202 of online een afspraak maken via www.coronatest.nl. Bekijk voor meer informatie deze website.

Patiënten met luchtwegklachten behandelen wij bij voorkeur telefonisch of via videoconsulten (beeldbellen). Indien nodig plannen we voor patiënten met luchtwegklachten een afspraak op het Coronavirus-spreekuur in. Deze spreekuren vinden ofwel plaats op een aparte zorglocatie in de regio ofwel in aparte ruimtes op aparte tijden binnen uw eigen huisartsenpraktijk.

Lees voor meer informatie over het Coronavirus en verwijzingen naar betrouwbare informatie dit artikel.

1-12-2020

Theme picker