Reizigersadvisering

Bij Gezondheidscentrum Den Haag Zuid kunt u terecht voor reisvaccinaties en reizigersadvisering. Zo gaat u goed voorbereid op reis met de juiste vaccinaties.

Hoe krijgt u de vaccinatie?

U kunt bij de doktersassistent een formulier reizigersadvisering aanvragen. Het formulier bevat vragen over uw reisbestemming, eventuele eerdere vaccinaties en andere relevante medische gegevens. Na het inleveren van het ingevulde formulier zal de doktersassistent contact met u opnemen om een afspraak te maken bij dokter Van Egeraat.

De opgegeven vaccinaties dient u zelf op te halen en te betalen bij de apotheek.

Wat kost de vaccinatie?

Het reizigersadvies kost €35,-. Dit bedrag dient u direct na het consult contant of met pin te betalen aan de balie. Deze kosten omvatten het consult met de huisarts, het vaccineren, het aanvragen van de vaccinrecepten en het vaccinatieboekje.

De kosten van de vaccinaties zelf zijn afhankelijk van welke vaccinaties noodzakelijk zijn. Deze kosten betaalt u direct bij de apotheek.

Of het reizigersadvies en de vaccinaties zelf voor u vergoed worden hangt af van uw polisvoorwaarden. We adviseren u daarom uw polisvoorwaarden goed te bekijken of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te vragen of u dit (deels) vergoed krijgt. Indien uw zorgverzekeraar het vergoedt, dient u het zelf te declareren bij uw zorgverzekeraar.