Chat

Hoe werkt de chat?

Via onze chat kunt u dagelijks tussen 07.00 en 21.00 uur (ook in het weekend) chatten met één van onze zorgverleners. Het enige wat u hoeft te doen is inschrijven bij een Arts en Zorg praktijk en inloggen met uw DigiD. 

Waarover kan ik chatten?

U kunt chatten over algemene vragen, praktische tips of lichte medische klachten. Omdat we voor medische klachten uw medisch dossier nodig hebben, kunt u alleen over medische klachten chatten als u patiënt bent bij Arts en Zorg. Bent u dat nog niet? Vind een praktijk van Arts en Zorg bij u in de buurt. 

Wie beantwoordt mijn vraag via de chat?

Eén van onze zorgverleners beantwoord uw vraag via de chat. Als het nodig is, wordt uw vraag doorgestuurd naar een huisarts. 

Is de chat wel veilig?

De chat is beveiligd, er kan dus niemand meekijken. We vragen u om in te loggen met DigiD zodat wij zeker weten dat wij de goede persoon voor ons hebben. U geeft hiermee eenmalig toestemming aan de doktersassistent of huisarts van het chatteam om uw medisch dossier in te zien en bij te werken. Zo kan de zorgverlener u een persoonlijk medisch advies geven. 

Mag ik chatten over gezondheidsvragen van mijn kinderen?

U kunt als ouder de chat ook gebruiken voor een vraag over uw kind, wanneer uw kind jonger is dan zestien jaar. Log hiervoor in met het DigiD van uw kind. U kunt al vanaf de geboorte een DigiD aanvragen

Is uw kind jonger dan twaalf jaar? 
Dan kunt u via de chat een vraag stellen en beslissen over een behandeling.

Is uw kind tussen de twaalf en zestien jaar? 
Ook dan kunt u een vraag stellen via de chat. Beslissen over een behandeling is niet mogelijk met de chat omdat zowel toestemming nodig is van de ouder(s) als van het kind. Plan hiervoor een afspraak in. 

Is uw kind zestien jaar of ouder? 
In dat geval is het niet meer mogelijk om vragen te stellen voor uw kind via de chat of te beslissen over zijn/haar behandeling. Vanaf zestien jaar beslist uw kind zelf over zijn/haar behandeling.

Mag ik chatten wanneer ik jonger ben dan zestien?

U kunt ook met ons chatten wanneer u jonger bent dan zestien jaar. 

Bent u jonger dan twaalf jaar? 
Dan kunt u zelf inloggen met uw eigen DigiD en uw vraag stellen. Beslissen over een behandeling is niet mogelijk via de chat. Uw ouder(s) kunnen hiervoor een afspraak plannen op de praktijk. 

Bent u tussen de twaalf en zestien jaar? 
Dan kunt u zelf inloggen met uw eigen DigiD en uw vraag stellen. Beslissen over een behandeling is niet mogelijk via de chat omdat naast uw toestemming ook uw ouder(s) toestemming moeten geven. Plan hiervoor een afspraak in op de praktijk. 

Bent u zestien jaar of ouder? 
Dan kunt u zelf inloggen met uw eigen DigiD, een vraag stellen en beslissen over een behandeling.