DigiD

Wat is DigiD?

DigiD is een vertrouwelijke manier van inloggen op websites van de overheid en in de zorg. Hiermee kunt u uw identiteit controleren en is er een soort digitaal paspoort voor overheidsorganisaties. Hiermee zorgen we dat uw gegevens veilig zijn en veilig blijven. Heeft u nog geen DigiD? U kunt voor uzelf en/of voor uw kind(eren) een DigiD aanvragen via de website van de overheid.

Waarom moet ik inloggen met DigiD?

Door in te loggen met uw DigiD op digitale patiëntenomgeving HuisartsDichtbij weten we zeker dat wij de goede persoon voor ons hebben. Door in te loggen met DigiD geeft u eenmalig toestemming aan de zorgverlener van Arts en Zorg om uw medisch dossier in te zien en bij te werken. Zo kan de zorgverlener u persoonlijk, medisch advies geven.

Moet ik inloggen met mijn DigiD als ik een afspraak maak voor mijn kind?

Voor kinderen jonger dan 16 jaar kunt u zelf online een afspraak maken via patiëntenomgeving HuisartsDichtbij. Hiervoor heeft u de DigiD inloggegevens van uw kind nodig. U kunt al vanaf de geboorte een DigiD aanvragen via de website van de overheid. Daarna kan uw kind zelf een afspraak inplannen of u kunt dit voor uw kind doen.