Afspraken

Afspraken maken

Een afspraak bij de huisarts kunt u tegenwoordig ook direct online inplannen, via een beveiligde digitale omgeving. Dit kunt u regelen via Mijn Arts en Zorg.

Uiteraard kunt u ook bellen om een afspraak te maken. Hieronder vindt u voor de verschillende zorgverleners de telefoonnummers voor het maken van afspraken.

Huisartsenzorg

Voor het maken van een afspraak bij de huisarts, praktijkondersteuner, het assistentenspreekuur of voor psychologische zorg kunt u ons bereiken op 050 – 319 28 33. Wij zijn maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Extra tijd nodig?

Een regulier consult bij de huisarts duurt tien minuten. Wanneer u extra tijd nodig denkt te hebben, kunt u dit aangeven bij de doktersassistent. Er kan dan een dubbel consult voor u worden ingepland.

Zeg uw afspraak tijdig af in verband met wegblijftarief

Het kan gebeuren dat u niet op een afspraak kunt komen. Als u de afspraak niet door kunt laten gaan, vragen wij u tijdig - minimaal 24 uur van tevoren - af te zeggen. Een andere patiënt kan dan van deze afspraak gebruik maken.

Wij sturen u een rekening als u de afspraak niet tijdig afzegt. Het tarief bedraagt €25,00. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet. Dit beleid is conform de richtlijn van de Landelijke Huisartsenvereniging.

Telefonisch consult

U kunt ook bij de doktersassistent een telefonisch consult aanvragen. Dit kan bijvoorbeeld voor het bespreken van uitslagen, of voor de opvolging van eerder besproken gezondheidsklachten.  Voor een telefonisch consult bij uw huisarts kunt u dit bij voorkeur voor 10.00 uur aanvragen bij de assistent. Voor bepaalde gezondheidsklachten is het beter wanneer de huisarts u persoonlijk kan zien, zodat de arts de klacht beter kan beoordelen. De doktersassistent zal u dan adviseren een gewone afspraak bij de huisarts te maken.

Visite (huisbezoek)

Bent u lichamelijk niet in staat om naar het gezondheidscentrum te komen, dan kunt u een visite aanvragen, bij voorkeur voor 10.00 uur.

Houdt u er rekening mee dat er bij het gezondheidscentrum betere omstandigheden voor onderzoek en behandeling zijn. Indien de situatie het toelaat, is het daarom beter een afspraak bij het gezondheidscentrum te maken.

Apotheek

Op woensdag van 9.00 tot 10.00 uur kunt u voor korte vragen (5-10 minuten) terecht op het inloopspreekuur. Komt u dit niet uit, belt u gerust voor het maken van een afspraak.

Voor het maken van een afspraak voor een medicijnconsult met de apotheker kunt u bellen naar 050 – 319 28 59. De apotheek is maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur.

Fysiotherapie

Voor het maken van een afspraak met de fysiotherapeut kunt u bellen naar Fysiotherapie 90, telefoonnummer 050 – 711 90 51. Fysiotherapie 90 is maandag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur en op dinsdag t/m donderdag van 8.00 tot 18.00 uur. 

Diëtist

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de diëtiste. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 050 – 577 99 59 of u kunt een email sturen naar info@dietistenpraktijkgroningen.nl.    

Pedicure

U kunt een afspraak met de pedicure Jenny, T. 06-13800537.

Goed voorbereid naar uw afspraak?

Soms kan het lastig zijn om goed uit te leggen wat uw gezondheidsvraag of -klacht is. Daarom hebben we een korte vragenlijst die u kunt gebruiken om voor uzelf overzicht te creëren, ter voorbereiding op uw afspraak. Zo kunt u gemakkelijker aan onze zorgverleners vertellen waar u mee zit en kunnen zij u beter helpen.

Bekijk de vragenlijst hier.