Vaccinaties Zaandam

Bij Huisartsenpraktijk Hoornseveld kunt u terecht voor vaccinaties en reizigersadvisering. Zo kunt u goed voorbereid op reis gaan met de juiste vaccinaties.

Arts en Zorg verzorgt de reizigersadvisering in samenwerking met Reisprik*. Door de samenwerking met Reisprik kunnen we de service aan u verbeteren. Zo hoeft u bijvoorbeeld niet meer zelf de vaccinaties op te halen, maar kunnen die meteen worden toegediend.

Hoe krijgt u de vaccinatie?

U maakt een afspraak voor reizigersadvisering via de assistent van de huisartsenpraktijk. Dat kan telefonisch of aan de balie. In de afspraakbevestiging die u daarna ontvangt, staat een link naar een formulier dat u moet invullen. Het formulier bevat vragen over reisbestemming, eventuele eerdere vaccinaties en andere relevante medische gegevens.

Op Reisprik.nl kunt u alvast zien welke inentingen voor uw reisbestemming verplicht zijn en welke worden aangeraden. Reisprik zorgt ervoor dat de vaccinaties voorradig zijn wanneer u voor uw afspraak komt. U komt vervolgens naar de afspraak en de vaccinatie(s) worden direct toegediend door de doktersassistent. Direct na het consult rekent u vervolgens af; dat kan alleen met PIN.

Wat kost de vaccinatie?

De kosten van de vaccinaties zelf zijn afhankelijk van welke vaccinaties noodzakelijk zijn. De kosten voor het consult en de vaccinaties kunt u terugvinden op de site van Reisprik. De kosten dient u direct na het consult per PIN te betalen aan de balie, samen met de kosten van eventueel het vaccinatieboekje. De kosten voor het boekje kunt u ook terugvinden op de site van Reisprik. Een digitaal vaccinatieboekje is gratis.

Of het reizigersadvies en de vaccinaties zelf voor u vergoed worden hangt af van uw polisvoorwaarden. We adviseren u daarom uw polisvoorwaarden goed te bekijken of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te vragen of u dit (deels) vergoed krijgt. Indien uw zorgverzekeraar het vergoedt, dient u de kosten te declareren bij uw zorgverzekeraar.

* Reisprik.nl is een landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsen voor reizigersadvisering en vaccinatie in samenwerking met het Tropencentrum AMC