Afspraken

Afspraken maken

Voor het maken van een afspraak bij de huisarts kunt u gebruik maken van het afsprakenformulier. Dit is niet bedoeld voor dringende gevallen. Neem daarvoor altijd telefonisch contact met ons op. 

Uiteraard kunt u ook bellen om een afspraak te maken. Hieronder vindt u voor de verschillende zorgverleners de telefoonnummers voor het maken van afspraken.

Huisartsenzorg

Voor het maken van een afspraak bij de huisarts, praktijkondersteuner of het assistentenspreekuur kunt u ons bereiken op 058 – 216 49 69. De patiënten van dokter Bijsterveld kunnen bellen naar 058 – 212 61 87. Wij zijn maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Om u zo goed mogelijk te helpen zal de doktersassistent u een aantal vragen stellen over de reden en urgentie van de afspraak. De assistent kan dan bepalen welke zorg u nodig heeft en de juiste tijd inplannen bij de huisarts.

Psychologische zorg

Om een afspraak te maken met de Praktijkondersteuner voor Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ) kunt u contact opnemen met de doktersassistent. 

Voor het maken van een afspraak Mentaal Beter Leeuwarden, Psychologenpraktijk voor Kind en Jeugd, kunt u rechtstreeks contact opnemen met Mentaal Beter via 088 – 010 44 80.

Paraflex

Voor het maken van een afspraak bij multi-disciplinair centrum Paraflex, voor o.a. fysiotherapie, diëtetiek en logopedie kunt u rechstreeks contact opnemen met Paraflex via: 058 – 213 71 50.

Bijzonderheden afspraken

Extra tijd nodig?

Een regulier consult bij de huisarts duurt tien minuten. Wanneer u extra tijd nodig denkt te hebben, kunt u dit aangeven bij de doktersassistent. Er kan dan een dubbel consult voor u worden ingepland.

Zeg uw afspraak tijdig af in verband met wegblijftarief

Het kan gebeuren dat u niet op een afspraak kunt komen. Als u de afspraak niet door kunt laten gaan, vragen wij u tijdig - minimaal 24 uur van tevoren - af te zeggen. Een andere patiënt kan dan van deze afspraak gebruik maken.

Wij sturen u een rekening als u de afspraak niet tijdig afzegt. Het tarief bedraagt €20,00. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet. Dit beleid is conform de richtlijn van de Landelijke Huisartsenvereniging.

Telefonisch consult

U kunt ook bij de doktersassistent een telefonisch consult aanvragen. Dit kan bijvoorbeeld voor het bespreken van uitslagen, of voor de opvolging van eerder besproken gezondheidsklachten. Wanneer u vóór 11.00 uur een telefonisch consult aanvraagt bij de doktersassistent, wordt u indien mogelijk dezelfde dag teruggebeld door de huisarts.

Voor bepaalde gezondheidsklachten is het beter wanneer de huisarts u persoonlijk kan zien, zodat de arts de klacht beter kan beoordelen. De doktersassistent zal u dan adviseren een gewone afspraak bij de huisarts te maken.

Visite (huisbezoek)

Bent u lichamelijk niet in staat om naar het gezondheidscentrum te komen, dan kunt u een visite aanvragen, bij voorkeur voor 11.00 uur.

Houdt u er rekening mee dat er bij het gezondheidscentrum betere omstandigheden voor onderzoek en behandeling zijn. Indien de situatie het toelaat, is het daarom beter een afspraak bij het gezondheidscentrum te maken.