Afspraken

Afspraken maken

Voor het maken van een afspraak bij de huisarts kunt u gebruik maken van ons online patiëntenportaal. Dit is niet bedoeld voor dringende gevallen. Neem daarvoor altijd telefonisch contact met ons op. 

Uiteraard kunt u ook bellen om een afspraak te maken. Hieronder vindt u voor de verschillende zorgverleners de telefoonnummers voor het maken van afspraken.

Huisartsenzorg

Voor het maken van een afspraak bij de huisarts, praktijkondersteuner of het assistentenspreekuur kunt u ons bereiken op 058 – 216 49 69. De patiënten van dokter Bijsterveld kunnen bellen naar 058 – 212 61 87. Wij zijn maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Psychologische zorg

Om een afspraak te maken met de Praktijkondersteuner voor Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ) kunt u contact opnemen met de doktersassistent. 

Voor het maken van een afspraak Mentaal Beter Leeuwarden, Psychologenpraktijk voor Kind en Jeugd, kunt u rechtstreeks contact opnemen met Mentaal Beter via 088 – 010 44 80.

Paraflex

Voor het maken van een afspraak bij multi-disciplinair centrum Paraflex, voor o.a. fysiotherapie, diëtetiek en logopedie kunt u rechstreeks contact opnemen met Paraflex via: 058 – 213 71 50.

Bijzonderheden afspraken

Extra tijd nodig?

Een regulier consult bij de huisarts duurt tien minuten. Wanneer u extra tijd nodig denkt te hebben, kunt u dit aangeven bij de doktersassistent. Er kan dan een dubbel consult voor u worden ingepland.

Zeg uw afspraak tijdig af in verband met wegblijftarief

Het kan gebeuren dat u niet op een afspraak kunt komen. Als u de afspraak niet door kunt laten gaan, vragen wij u tijdig - minimaal 24 uur van tevoren - af te zeggen. Een andere patiënt kan dan van deze afspraak gebruik maken.

Wij sturen u een rekening als u de afspraak niet tijdig afzegt. Het tarief bedraagt €25,00. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet. Dit beleid is conform de richtlijn van de Landelijke Huisartsenvereniging.

Telefonisch consult

U kunt ook bij de doktersassistent een telefonisch consult aanvragen. Dit kan bijvoorbeeld voor het bespreken van uitslagen, of voor de opvolging van eerder besproken gezondheidsklachten. Wanneer u vóór 11.00 uur een telefonisch consult aanvraagt bij de doktersassistent, wordt u indien mogelijk dezelfde dag teruggebeld door de huisarts.

Voor bepaalde gezondheidsklachten is het beter wanneer de huisarts u persoonlijk kan zien, zodat de arts de klacht beter kan beoordelen. De doktersassistent zal u dan adviseren een gewone afspraak bij de huisarts te maken.

Visite (huisbezoek)

Bent u lichamelijk niet in staat om naar het gezondheidscentrum te komen, dan kunt u een visite aanvragen, bij voorkeur voor 11.00 uur.

Houdt u er rekening mee dat er bij het gezondheidscentrum betere omstandigheden voor onderzoek en behandeling zijn. Indien de situatie het toelaat, is het daarom beter een afspraak bij het gezondheidscentrum te maken.

Goed voorbereid naar uw afspraak?

Soms kan het lastig zijn om goed uit te leggen wat uw gezondheidsvraag of -klacht is. Daarom hebben we een korte vragenlijst die u kunt gebruiken om voor uzelf overzicht te creëren, ter voorbereiding op uw afspraak. Zo kunt u gemakkelijker aan onze zorgverleners vertellen waar u mee zit en kunnen zij u beter helpen.

Bekijk de vragenlijst hier.