LSP: veilige gegevensuitwisseling gezondheidscentrum Leeuwarden - Arts en Zorg

Veilige uitwisseling van medische gegevens

Uw huisartsenpraktijk heeft zich aangesloten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Het LSP zorgt voor snelle en betrouwbare elektronische uitwisseling van medische gegevens.

Zorgverleners, zoals wij of uw apotheek, kunnen hun computersysteem aansluiten op het beveiligde netwerk van het LSP. Hierdoor is het mogelijk voor de huisartsenpost, uw apotheek of de medisch specialist om een gedeelte van uw actuele medische gegevens in te zien. Om dit mogelijk te maken, hebben wij uw toestemming nodig.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u naar de website www.vzvz.nl, of u kunt een informatiefolder in de praktijk ophalen.

U kunt het toestemmingsformulier voor het LSP downloaden en uitprinten. Met het formulier kunt u uw huisarts toestemming verlenen om uw medische gegevens elektronisch beschikbaar te stellen aan andere zorgverleners. U kunt het ingevulde formulier aan de assistente overhandigen.

Daarnaast kunt u ook online uw toestemming regelen. Klik daarvoor op de link naar de betreffende pagina op de website van ikgeeftoestemming.nl.