Bekijk uw medisch dossier online

19 aug 2020

Algemeen

Het is mogelijk om uw medisch dossier online te bekijken. In uw medisch dossier staan onder andere het advies van de huisarts, uitslagen van onderzoeken en de medicijnen die u gebruikt. U kunt deze gegevens bekijken via online portaal gezond.nl. Op dit moment kunt u uw medisch dossier alleen bekijken indien u ouder dan vijftien jaar bent.

Let op, de actuele medische gegevens zijn zichtbaar vanaf 1 juli 2020. De medische gegevens voor 1 juli 2020 worden niet getoond. Deze datum is landelijk bepaald.

De voordelen van het online bekijken van uw medisch dossier

 • Bekijk uw gegevens veilig online;
 • lees het advies van de huisarts rustig door;
 • bekijk de uitslagen van medische onderzoeken;
 • een overzicht van al uw medicijnen.

Medisch dossier bekijken

Bekijk uw medisch dossier als volgt:

 1. Ga naar www.gezond.nl/portal 
 2. Log in met uw DigiD
 3. Klik op “dossier”

Heeft u vragen over de  onderwerpen die u in uw medisch dossier ziet? Leg dan contact met de huisartsenpraktijk. Klik op de knop hieronder om in te loggen en uw medisch dossier te openen.

Medisch dossier bekijken

Uw gegevens zijn veilig

Als u uw medisch dossier wilt bekijken, vragen we u eerst in te loggen met DigiD. Op deze manier kunnen we uw privacy online beschermen. Uw medisch dossier is alleen zichtbaar voor uzelf en onze zorgverleners. 

Deel uw gegevens niet zomaar met anderen

Soms vragen verzekeraars, gemeenten of andere organisaties om informatie over uw gezondheid. Zij mogen dit niet zo maar doen. Twijfelt u over het geven van uw medische gegevens? Bespreek dit dan met onze huisartsenpraktijk. Wij helpen u graag verder.

In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven. Geef dan nooit uw hele medisch dossier en geef alleen de gegevens die nodig zijn. Controleer ook altijd eerst of u het eens bent met de inhoud van het dossier. Heeft u vragen of ziet u dingen die niet kloppen? Neem dan contact op met onze huisartsenpraktijk. 

Over gezond.nl

Gezond.nl is een veilige website waar u terecht kunt voor de volgende diensten:

 • Afspraak maken;
 • herhaalmedicijnen aanvragen;
 • labuitslagen bekijken;
 • chatten met een zorgvervelener;
 • medisch dossier bekijken.

Heeft u vragen over het gebruik van gezond.nl? Kijk dan op de pagina veelgestelde vragen.

Folder met informatie over hoe je het medisch dossier online kunt bekijken