SHG en Arts en Zorg bieden aan meer dan 100.000 Haagse patiënten online zorg via Gezond.nl.

23 dec 2021

Zakelijk

Op 6 december 2021 ondertekenden Stichting Haagse Gezondheidscentra (SHG) & Gezond.nl (onderdeel van Arts en Zorg) een overeenkomst voor de inzet van de online patiëntomgeving Gezond.nl bij SHG.

Amon vd Borg en Nicoline van Nieuw Amerongen proosten met champagne

Nicoline van Nieuw Amerongen, algemeen directeur SHG: “Arts en Zorg & SHG werken al jarenlang samen in regio Haaglanden op zorginhoudelijk vlak. Wij kijken uit naar een verdere verdieping van onze reeds bestaande en prettige samenwerking.” Amon van den Borg, algemeen directeur Gezond.nl voegt hieraan toe: “We zijn trots dat straks meer dan 100.000 patiënten in regio Haaglanden toegang hebben tot Gezond.nl”.

Online diensten van Gezond.nl bieden meer mogelijkheden

Sinds 2016 ontwikkelt Gezond.nl voor Arts en Zorg digitale diensten, die de zorg ondersteunen en toekomstbestendig maken. In de online patiëntomgeving regelt de patiënt zijn zorgzaken, zoals het maken van afspraken of het houden van een videoconsult.

De digitale diensten van Gezond.nl maken de zorg makkelijker en slimmer voor zowel de patiënt als de zorgverlener. Zo stimuleert Gezond.nl de continuïteit en duurzaamheid van de zorg in tijden van krapte op de arbeidsmarkt.

Patiënten van zowel de Arts en Zorg-praktijken als de samenwerkingspraktijken van Arts en Zorg maken al langer gebruik van Gezond.nl. In 2021 zijn alle locaties van Gezondheidscentra Amsterdam Zuidoost & Diemen (GAZO) aangesloten. Binnenkort kunnen ook de patiënten van SHG gebruiken maken van de innovatieve online patiëntomgeving. Daarmee is Gezond.nl uitgegroeid tot een online zorgomgeving waar meer dan 330.000 patiënten en honderden zorgverleners gebruik van maken. 

Over Arts en Zorg | Gezond.nl

De afgelopen 12 jaar is Arts en Zorg uitgegroeid tot de grootste eerstelijnsorganisatie van Nederland. Met ons zorgbedrijf bieden wij inmiddels zorg aan meer dan 200.000 patiënten in heel Nederland. Daarnaast biedt Arts en Zorg onder de naam GezondheidsZorg Asielzoekers (GZA) ook medische zorg aan alle asielzoekers in Nederland, dit in opdracht vanuit de overheid. 

Arts en Zorg focust op continue (proces-)innovatie om de gezondheidszorg voor de patiënt te verbeteren, de zorgverlener optimaal te laten werken en de kosten voor de gezondheidszorg beheersbaar te houden.

Om dit te realiseren heeft Arts en Zorg de afgelopen jaren regelmatig innovatieve initiatieven opgestart zoals Gezond.nl en DocLine.

Over SHG

SHG Groep is één van de grootste eerstelijnszorgaanbieders in Den Haag. SHG Groep bestaat al meer dan 25 jaar en is uitgegroeid tot een organisatie van acht gezondheidscentra met zes apotheken. De gezondheidscentra zijn centraal gelegen in verschillende wijken in Den Haag en variëren in grootte.

De gezondheidscentra bieden geïntegreerde eerstelijns gezondheidszorg met multidisciplinaire teams van zorgprofessionals. Samen werken zij continu aan verbeteringen van de zorg die past bij de populatie in de wijk. Elk gezondheidscentrum heeft hierbij zijn eigen expertise. Omdat de zorgverleners op één locatie werken, bestaat er een goede samenwerking en kunnen zij patiënten de zorg bieden die bij hun persoonlijke situatie past.