Diëtetiek

Gezonde voeding is de basis van een goede gezondheid. Door gezond te eten, voelt u zich beter, voorkomt u ziekten en versnelt u het herstel tijdens of na ziekte. Het is belangrijk dat u voedingsadvies krijgt van iemand die kennis van zaken heeft. De diëtist is dé deskundige op het gebied van voeding, gezondheid en ziekte. De diëtist werkt samen met uw huisarts, de praktijkondersteuner en andere zorgverleners.

De titel diëtist is een beschermde titel en mag alleen worden gevoerd na afronding van een erkende vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek. De diëtist is gebonden aan het medische beroepsgeheim en de wettelijke voorschriften omtrent persoonsregistratie. Uw gegevens worden dus altijd vertrouwelijk behandeld.

Omdat het vak zich blijft ontwikkelen, is het belangrijk dat de diëtist dat ook doet, bijvoorbeeld door nascholing. Dit wordt bijgehouden in het Kwaliteitsregister Paramedici. Alle diëtisten van Arts en Zorg zijn opgenomen in dit register en kunnen hiermee aantonen dat zij voldoen aan de kwaliteitseisen op het gebied van opleiding, deskundigheid en werkervaring.

Bij een aantal van onze gezondheidscentra werken diëtisten in dienst van Arts en Zorg zelf. Bij veel van onze andere locaties werken we nauw samen met diëtisten, in of vlakbij het gezondheidscentrum. Kijk op de pagina van uw gezondheidscentrum of u daar terecht kunt voor diëtetiek.