Hoe werkt de chat?

Bekijk deze video voor meer informatie over de Arts en Zorg chat.

 

Voor wie is de chat bedoeld?

Iedereen die patiënt is bij een gezondheidscentrum van Arts en Zorg kan gebruikmaken van onze chat. Je kunt hier voor allerlei vragen terecht, van heel algemene vragen tot medische vragen over je persoonlijke gezondheid.

Deze chat absoluut niet gebruiken…

...als je gezondheid in een spoedsituatie verkeert en je dringend medische zorg nodig hebt. Of wanneer je een vraag hebt met betrekking tot een behandeling die je reeds via je zorgverlener op de praktijk gestart bent. In beide gevallen kun je het beste direct bellen met de praktijk. Voor spoedgevallen in de avond of in het weekend kun je contact opnemen met de huisartsenpost in jouw regio.

Chatten met zorgverleners

Wanneer je een vraag stelt via de chat, wordt deze beantwoord door een doktersassistente van Arts en Zorg. Deze chat-assistente is onderdeel van een team van zorgverleners, waaronder ook huisartsen, die de vragen via de chat kunnen beantwoorden voor alle patiënten van alle locaties van Arts en Zorg. Dat kan zowel in het Nederlands als in het Engels. Zo kan het zijn dat je met een doktersassistente of huisarts van een andere praktijklocatie spreekt, dan de locatie waar je bent ingeschreven. Omdat diegene inzage heeft in je dossier, kan hij of zij je goed helpen. Ook wordt de huisarts op je eigen locatie geïnformeerd, wanneer dit nodig is.

Wanneer is de chat bereikbaar?

Maandag t/m vrijdag van 8.00u tot 10.00u en van 19.00u tot 21.00u

Zaterdag en zondag van 10.00u tot 12.00u

Buiten deze tijden kun je natuurlijk altijd telefonisch contact opnemen met je eigen locatie tussen 8.00u en 17.00u, of 24/7 je vraag stellen via Mijn Arts en Zorg op de webpagina van je praktijk.

Wat heb je nodig om te chatten?

Wil je even snel een praktische vraag stellen? Dan kun je dat gelijk doen, zonder je persoonsgegevens te vermelden. Als je meer wilt weten over een medische klacht of graag advies wilt over je persoonlijke situatie, dan zal je gevraagd worden om via DigiD in te loggen. Op deze manier kunnen we je privacy online beschermen. Houd hiervoor je DigiD inloggegevens bij de hand. Met het inloggen geef je eenmalig toestemming aan de doktersassistente of huisarts van Arts en Zorg om je medisch dossier in te zien en bij te werken.