Gecombineerde Leefstijlinterventie

Wat is Gecombineerde Leefstijlinterventie?

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) richt zich op het verbeteren van de gezondheid door het aanpassen van de leefstijl. Onder leefstijl valt: voeding, beweging en ontspanning. Het doel van deelname aan GLI is onder andere afvallen en verbetering van kwaliteit van leven. GLI bestaat uit een intake gevolgd door coaching in individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten. GLI is vanaf 2019 opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering.

Het is een intensief tweejarig traject, waarbij van u wordt verwacht dat u voldoende gemotiveerd bent en u actief betrokken bent.

Wat houdt het GLI-programma in?

Het GLI-programma BeweegKuur houdt in dat u gedurende twee jaar advies en coaching krijgt om u te begeleiden naar een gezonde leefstijl. Gezonder eten, gedragsverandering en meer bewegen staan centraal in het programma met o.a.:

  • Gezonde voedings- en eetgewoontes;
  • Hoe komt en blijft u in beweging?;
  • Betere slaapgewoontes;
  • Hoe kunt u beter ontspannen?;
  • Hoe maakt u uw acties tot een succes?;
  • Gezond leven is plannen.

Wanneer komt u in aanmerking?

U kunt deelnemen als u voldoet aan een van de onderstaande eisen:

  • U bent boven de 18 jaar en heeft overgewicht; Body Mass Index (BMI) van 25 of hoger; met daarbij verhoogd risico op diabetes mellitus type 2, of cardiovasculaire aandoening (hart- en vaatziekten);
  • U bent boven de 18 jaar en heeft obesitas; met BMI van 30 of hoger.

U kunt contact leggen met de huisarts indien u niet zeker weet of u in aanmerking komt voor het GLI-programma.

Verwijsbrief huisarts

Voor deelname aan BeweegKuur is een verwijzing van de huisarts nodig. Neem daarom als u wilt deelnemen contact op met onze huisartsenpraktijk. De huisarts verwijst u naar het GLI BeweegKuur team van de ZEL (Zorgorganisatie Eerste Lijn). Na verwijzing neemt de leefstijlcoach met u contact op om een intakegesprek te plannen.

Wat wordt vergoed?

Het GLI-programma BeweegKuur wordt vergoed vanuit de basisverzekering en heeft daarom geen invloed op het eigen risico (uw eigen risico wordt dus niet belast). Er geldt geen eigen bijdrage. Neem vóór inschrijving voor het programma contact op met uw zorgverzekeraar voor de mogelijkheden om in aanmerking te komen voor vergoeding van het GLI-programma.