Welzijn op recept bij Gezondheidscentrum Winschoten

Gezondheidscentrum Winschoten werkt met het programma ‘welzijn op recept’. Het doel van dit programma is om onze patiënten te ondersteunen in het behouden en verbeteren van hun gezondheid en welbevinden.

Ervaart u bijvoorbeeld klachten als slapeloosheid, somberheid, lusteloosheid, hoofdpijn en moeheid? Ook hiervoor kunt u contact opnemen met uw huisarts.  Soms komen deze klachten voort uit gezondheidsproblematiek, maar ze kunnen ook samenhangen met psychosociale problemen. Bijvoorbeeld relatieproblemen, financiële problemen of eenzaamheid etc. De huisarts of een andere zorgverlener uit het gezondheidscentrum bekijkt dan samen met u of een welzijnsaanbod passend zou kunnen zijn voor uw klachten.

Wanneer een welzijnsaanbod u verder kan helpen, verwijst de zorgverlener u rechtstreeks door naar de welzijnscoach die aanwezig is in ons gezondheidscentrum. Zij kan u bijvoorbeeld helpen aan een ‘maatje’ in geval van eenzaamheid, of in contact brengen met een budgetcoach wanneer u financiële problemen ervaart. De welzijnscoach is aanwezig op woensdagmiddag op onze dependance in Bad Nieuweschans en dinsdag- en donderdagmorgen op ons gezondheidscentrum in Winschoten.