Telefonie

Bij Arts en Zorg is telefonie een belangrijk onderdeel van onze gezondheidscentra. Het is voor patiënten de meest gebruikte manier om contact te leggen vaak is de doktersassistent de eerste persoon met wie de patiënt spreekt. De assistent aan de telefoon is daarmee het visitekaartje van het gezondheidscentrum.

De assistent heeft de taak om in het telefoongesprek de urgentie van de klacht te bepalen, de patiënt daar waar nodig gerust te stellen en afspraken zo efficiënt mogelijk te plannen in de agenda’s van de verschillende zorgverleners.

Om dit soepel te laten verlopen maakt Arts en Zorg gebruik van een efficiënt telefoonsysteem, worden onze assistenten opgeleid om efficiënt en patiëntgericht te communiceren, leren ze de triagewijzer van de NHG goed te gebruiken en worden ze waar nodig gecoacht. Telefoniestatistieken worden nauwlettend gemonitord en geanalyseerd.

Daarmee heeft Arts en Zorg alle instrumenten in huis om de patiënt zo snel en goed mogelijk te helpen. De telefonische wachttijd bij Arts en Zorg bedraagt gemiddeld dan ook minder dan twee minuten.

Arts en Zorg kan u adviseren en helpen

Door jarenlang opgebouwde expertise kan Arts en Zorg u helpen met het verbeteren van de telefonieprestaties van uw gezondheidscentrum:

  • Door het maken van een analyse waarin belangrijke verbeterpunten aan het licht komen; 
  • Door middel van het aanbieden van training en coaching; 
  • Door middel van advies/hulp bij aanschaf en inrichting van een nieuw telefoonsysteem; 
  • Door assistentie bij het opvangen van piekmomenten of bij onvoldoende telefoonbezetting in uw gezondheidscentrum. 

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden om de telefonieprestaties van uw centrum te verbeteren, dan kunt u contact opnemen met Koert van Veen. Bereikbaar op telefoonnummer 070 – 711 24 60 of per e-mail: kvanveen@artsenzorg.nl.