Apotheek bij Arts en Zorg 

Heeft uw huisarts medicijnen voorgeschreven? Of bent u op zoek naar een medicijn zonder recept? Dan kunt u deze ophalen of kopen bij de apotheek. Ook medische hulpmiddelen zoals steunkousen, urinezakken of handschoenen zijn hier verkrijgbaar. Daarnaast helpt de apotheek u met persoonlijk advies of extra informatie over uw medicijnen.

Bekijk een overzicht van uw medicijnen

Op deze pagina leest u: 

Uw apotheek bij Arts en Zorg 

In een aantal van onze gezondheidscentra zit een Medsen apotheek waar wij mee samenwerken. Op andere locaties werken wij samen met lokale apotheken die dicht in de buurt zitten. De apotheek en onze huisartsenpraktijken werken goed met elkaar samen, zodat u de beste behandeling krijgt. Ook geeft de apotheek informatie over het gebruik van uw medicijn. 

Hoe werkt de apotheek? 

Zodra de apotheker of de apotheekassistent het recept voor uw medicijn ontvangt, kunt u deze ophalen bij de apotheek. Samen controleert u of het recept klopt en of het medicijn veilig te gebruiken is in combinatie met eventuele andere medicijnen. 

Als het medicijn op voorraad is, krijgt u het meteen mee en krijgt u advies over het gebruik. Soms moet het medicijn nog gemaakt of aangepast worden. U haalt het medicijn dan op een ander moment op of deze wordt thuisbezorgd. 

Uw medicijnen laten bezorgen door de apotheek

U kunt uw medicijnen ophalen bij de balie van de apotheek of de medicijnautomaat die bij sommige apotheken staat. Lukt het niet om naar de apotheek te komen? Dan kunt u (meestal gratis) gebruik maken van de bezorgservice van de apotheek. Neem contact op met de apotheek om de mogelijkheden te bespreken.   

Herhaalrecept aanvragen bij uw apotheek 

Bepaalde medicijnen die u voor langere tijd gebruikt, kunt u zelf online aanvragen via onze patiëntenomgeving HuisartsDichtbij of door te bellen naar de herhaalreceptenlijn van uw Arts en Zorg praktijk. Bijvoorbeeld de anticonceptiepil of een bloeddrukverlager. De doktersassistent maakt het herhaalrecept dan voor u in orde en stuurt het door naar de apotheek.

Chronische medicatie service van Arts en Zorg 

Gebruikt u veel of langdurig medicijnen? Dan kunt u gebruik maken van onze chronische medicatie service (Servicerecept of Herhaalservice) in samenwerking met Medsen apotheek. U hoeft hierdoor niet elke keer een nieuw herhaalrecept aan te vragen. De apotheek zorgt dat uw medicijnen op tijd klaarliggen of bezorgd worden. Deze service is alleen mogelijk bij de locaties waar wij samenwerken met Medsen Apotheek. 

Voor meer informatie of aanmelden, kunt u terecht bij de Medsen apotheek of uw huisarts. Na aanmelding, maakt u samen afspraken over de herhaalrecepten en de levering van uw medicijnen. Recepten die u van uw specialist in bijvoorbeeld het ziekenhuis krijgt, moet u wel zelf inleveren bij de apotheek. De apotheek voegt deze vervolgens toe aan uw medicatieoverzicht. 

Waar vindt u informatie over uw medicijn?

Alle informatie over het gebruik en de bijwerkingen van uw medicijnen vindt u uitgeschreven in de bijsluiter. Ook op apotheek.nl vindt u informatie over u medicijnen terug. 

Vragen over medicijnen? Ga goed voorbereid naar de apotheek 

Start u met het gebruik van (nieuwe) medicijnen? Of vindt u het spannend om een bepaald medicijn te gebruiken? Dan zit u vast met een aantal vragen. U kunt uw vragen stellen aan de balie of in een persoonlijk gesprek met de apotheker en apothekersassistent. Hiervoor maakt u een afspraak bij uw apotheek. 

Bereid u goed voor op uw bezoek, zodat de apotheek uw vragen sneller en beter kan beantwoorden.

  • Noteer vooraf al uw vragen. Zo weet u zeker dat u tijdens het gesprek niets vergeet. 
  • Schrijf op welke medicijnen u nu gebruikt. U kunt uw apotheek dan vragen naar de invloed van bepaalde medicijnen op elkaar. 
  • Vraag naar de eventuele bijwerkingen van uw medicijnen. Zo weet u wat u kunt verwachten.  
  • Wilt u kijken naar alternatieven voor uw medicijn? Bijvoorbeeld omdat u een medicijn liever niet gebruikt. Geef ook dat aan in een gesprek met de apotheek.

Vergoed mijn basisverzekering mijn medicijnen?

Medicijnen die uw huisarts voorschrijft, krijgt u meestal vergoed uit uw basisverzekering. Soms valt een medicijn gedeeltelijk onder uw eigen risico en betaalt u een eigen bijdrage of vergoedt uw zorgverzekering alleen de goedkoopste variant.