Arts en Zorg | GZA, SHG Groep en Prelum ontwikkelen een innovatief eerstelijns kennis- en leerplatform

5 nov 2021

Innovatie

In augustus en september ondertekenden Arts en Zorg | GZA en SHG Groep beiden een samenwerkingsovereenkomst met Prelum. Het doel van deze samenwerking is het ontwikkelen van een compleet kennis- en leerplatform voor zorgprofessionals in de eerste lijn. In eerste instantie starten Arts en Zorg en SHG met een leerplatform dat voorziet in een ruime bibliotheek van geaccrediteerde bijscholingen voor huisartsen, praktijkondersteuners en doktersassistenten. Ook andere professionals, zoals fysiotherapeuten en diëtisten kunnen gebruik maken van het leerplatform. 

Amon v/d Borg en André Matera geven elkaar een boks na de ondertekening.

Komende maanden wordt het aanbod verder uitgebreid tot een portfolio van meer dan 300 cursussen. Ook krijgen steeds meer doelgroepen toegang, zoals praktijkverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, apotheekmedewerkers en ondersteunende diensten. "Door alle bij- en nascholingen op een centrale plek aan te bieden, geven we medewerkers de regie over wanneer zij welke scholing volgen. Dit draagt bij aan hun professionele ontwikkeling." aldus Mila Sahadew - Lall, coördinator HR bij SHG. 

Een groot voordeel van het platform is de automatisering van alle leer activiteiten en het bijhouden van competenties. Het platform biedt de organisaties een toegangsportaal voor alle scholingsactiviteiten, zowel zelf georganiseerde scholingen als scholingen aangeboden door externen. Ook is het mogelijk om verschillende vormen van bij- en nascholing eenvoudig te beheren. Denk aan online activiteiten zoals webinars of e-Learningmodules en fysieke bijeenkomsten. 

Zowel Arts en Zorg als SHG vinden scholing en ontwikkeling van enorme toegevoegde waarde voor de persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers. Daarnaast is scholing zeker ook van belang om innovatieve en kwalitatief goede zorg te kunnen bieden. "Om die reden gaan wij de samenwerking met Prelum en SHG aan, zodat wij ons gezamenlijk kunnen inspannen voor de ontwikkeling van een uitgebreid kennis- en leerplatform voor organisaties in de eerstelijnszorg." aldus Roos van Heiningen - Brandsma, HR manager a.i. bij Arts en Zorg. 

Voor André Matera, algemeen directeur bij Prelum, komt met deze samenwerking een grote wens uit: "Prelum ondersteunt zowel de professional als de organisatie bij het verbeteren van de kwaliteit van zorg door kennismanagement. Door ons brede aanbod voor verschillende doelgroepen zorgprofessionals te bundelen, ondersteunen we de professional bij het bijhouden en verdiepen van zijn kennis. Daarnaast worden bij- en nascholingen en kennismanagement als strategisch middel door organisaties ingezet. Wij zijn enorm blij met de samenwerking met Arts en Zorg en SHG.". 

Over Arts en Zorg | GZA 

De afgelopen tien jaar is Arts en Zorg uitgegroeid tot de grootste eerstelijnsorganisatie van Nederland. Met ons zorgbedrijf bieden wij inmiddels zorg aan meer dan 200.000 patiënten in heel Nederland. Daarnaast biedt Arts en Zorg onder de naam GezondheidsZorg Asielzoekers (GZA) ook medische zorg aan alle asielzoekers in Nederland, dit in opdracht vanuit de overheid. 

Arts en Zorg focust op continue (proces-)innovatie om de gezondheidszorg voor de patiënt te verbeteren, de zorgverlener optimaal te laten functioneren en de kosten voor de gezondheidszorg beheersbaar te houden. Om dit te realiseren heeft Arts en Zorg de afgelopen jaren regelmatig innovatieve initiatieven gestart zoals Gezond.nl of DocLine

Over SHG

SHG Groep is één van de grootste eerstelijnszorgaanbieders in Den Haag. SHG Groep bestaat al meer dan 25 jaar en is uitgegroeid tot een organisatie van acht gezondheidscentra met zes apotheken. De gezondheidscentra zijn centraal gelegen in verschillende wijken in Den Haag en variëren in grootte. In de gezondheidscentra wordt geïntegreerde eerstelijns gezondheidszorg aangeboden door diverse eerstelijns zorgaanbieders. Samen werken zij continu aan verbeteringen van de zorg die past bij de populatie in de wijk. Elk gezondheidscentrum heeft hierbij zijn eigen expertise. Omdat de zorgverleners op één locatie werken, bestaat er een nauwe samenwerking en kunnen zij patiënten de zorg bieden die bij hun persoonlijke situatie past. 

Lees meer over SHG Groep op shg.nl.  

Over Prelum

Prelum richt zich met haar uitgaven op het brede spectrum van professionals en studenten binnen de gezondheidszorg. In nauwe samenwerking met onder andere medisch specialisten, huisartsen, verpleegkundigen en tandartsen bedenkt, ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt Prelum een breed scala aan informatie- en nascholingsproducten, variërend van boeken en tijdschriften tot e-learning, databanken, websites en evenementen. 

Meer informatie over Prelum vindt u op www.prelum.nl.