Ziektekostenverzekering militairen gegund aan RMA (Arts en Zorg) en DSW

11 dec 2020

Zakelijk

De Stichting ZiektekostenVerzekering Krijgsmacht (SZVK) heeft na een zorgvuldig aanbestedingstraject het ziektekostenverzekeringscontract voor militairen gegund aan het samenwerkingsverband RMA (Arts en Zorg Groep) - DSW. Het samenwerkingsverband RMA-DSW is hiermee per 1 januari 2022 de feitelijk uitvoerend verzekeraard voor militairen. In de aanbesteding stond een betrouwbare, klantgerichte en innovatieve invulling van de opdracht centraal. 

vier mannen aan een lange tafelen ondertekenen de papieren voor de samenwerking

Op 9 december 2020 heeft de ondertekening van het contract plaatsgevonden. Met de ondertekening van het contract is het startschot gegeven voor een zorgvuldig en succesvol implementatiejaar zodat de feitelijke uitvoering vanaf 1 januari 2022 voorspoedig verloopt. Het contract kent een maximale looptijd van tien jaar. 

Reeds bestaande robuuste samenwerking 

Amon van den Borg, algemeen directeur van Arts en Zorg Groep: "We zijn zeer verheugd over deze gunning van het SZVK en zijn klaar voor deze verantwoordelijke opdracht. We kijken uit naar een verdere verdieping van onze reeds bestaande, zeer prettige samenwerking met DSW." 

SZVK

De ± 40.000 actief dienende militairen van Nederland zijn via het ministerie van Defensie verzekerd voor goede zorg. Voor deze zorg wenden zij zich primair tot de Militaire Geneeskundige Dienst van Defensie. De SZVK is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Regeling Ziektekostenverzekering Militairen. De SZVK kiest voor RMA-DSW als feitelijk uitvoerend verzekeraar.

Over RMA

RMA is onderdeel van Arts en Zorg Groep. Arts en Zorg is een landelijke aanbieder van geïntegreerde eerstelijns zorg met ± 200.000 patiënten in heel Nederland en een sterke focus op innovatie en digitalisering. Arts en Zorg is sinds 1 januari 2019 verantwoordelijk voor de curatieve zorg aan asielzoekers in opdracht van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Zorgverzekeraar DSW is hierbij als partner van Arts en Zorg verantwoordelijk voor de inkoop van zorg, administratie en declaratieverwerking. 

Over DSW

DSW Zorgverzekeraar is een onafhankelijke en eigenzinnige zorgverzekeraar met ± 630.000 verzekerden. DSW vindt dat iedereen recht heeft op gemakkelijk toegankelijke en betaalbare zorg van hoge kwaliteit. Daarom is DSW zeer betrokken bij gecontracteerde zorgverleners en verzekerden.