Chronische medicatie service

De chronische medicatie service (Servicerecept of Herhaalservice) is een extra service van onze apotheken en is geschikt voor iedereen, in het bijzonder als er langdurig en veel medicatie wordt gebruikt.

Deze chronische medicatie service wordt bij een aantal van onze gezondheidscentra met een Medsen apotheek geboden. Informeer bij uw gezondheidscentrum of u van deze service gebruik kunt maken.

Als u zich aanmeldt voor de chronische medicatieservice, zal de apotheker een afspraak met u maken om uw medicijngebruik in kaart te brengen en met u te bespreken. Uw medicijngebruik en eventuele aanpassingen worden afgestemd met u en uw huisarts. Er worden afspraken gemaakt over herhaalrecepten en het leveren van de medicijnen.

Eén keer per jaar evalueren uw apotheker en huisarts uw medicijngebruik. Bij het eerste gesprek en bij elke aflevering van uw Servicerecept/Herhaalservice ontvangt u van ons een actueel overzicht met uw medicijnen: het medicatieoverzicht. Het medicatieoverzicht krijgt u ook bij elke wijziging van uw medicatie. Zo bent u altijd in het bezit van het actuele medicatieoverzicht.

Met de apotheker spreekt u af wanneer u uw medicijnen wilt ophalen of thuis wilt ontvangen. U hoeft daarvoor geen herhaalrecepten meer aan te vragen. Wij informeren u als uw medicijnen voor u klaar staan. Als u dat wenst, kunt u controles bij de huisarts combineren met het afhalen van uw medicijnen.

Wijzigt er iets in de medicatie die uw specialist heeft voorgeschreven? Vraag dan zelf om een nieuw recept en lever dit in bij uw apotheek. Deze informeert uw huisarts. Op deze manier werken we allen samen aan één gezamenlijk en actueel medicatieoverzicht.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht in onze apotheken of bij uw huisarts.