Psychologische zorg

Wanneer u psychische klachten ervaart, bijvoorbeeld somberheidsklachten, of wanneer u zich gespannen voelt, kunt u hiervoor goed terecht bij uw huisarts. Wilt u een afspraak maken om psychische klachten met uw huisarts te bespreken? Geef dit dan aan bij de assistent. Er kan dan extra tijd voor u worden gereserveerd.

In sommige gevallen is een gesprek met de huisarts voldoende en krijgt u daarmee genoeg handvatten om zelf verder aan de slag te gaan met uw klachten. De huisarts heeft daarnaast ook de mogelijkheid om u voor verdere psychologische zorg door te verwijzen naar bijvoorbeeld een POH-GGZ of een psycholoog.

Psychologische zorg bij Schuytgraaf

Bij Gezondheidscentrum Schuytgraaf kunt u na verwijzing door uw huisarts terecht bij de POH-GGZ. POH-GGZ staat voor PraktijkOndersteuner van de Huisarts voor Geestelijke GezondheidsZorg. De POH-GGZ is deskundig om kortdurende begeleiding te bieden bij psychische klachten.

Wilt u een afspraak maken bij de POH-GGZ? Neem dan contact met ons op via 026 – 389 80 70.

In het gezondheidscentrum is ook psychologenpraktijk Raadthuys Psychologen gevestigd. U kunt hier na verwijzing door uw huisarts zelf een afspraak maken via 0481 – 37 11 99.

Kijk voor meer algemene informatie over psychologische zorg en de POH-GGZ op onze landelijke website op de pagina Psychologische zorg.